30-річний жител села Білоберіжжя може потрапити за ґрати на термін до десяти років позбавлення волі за смертельне побиття знайомого.

Слідчі Дубенського РВП закінчили досудове розслідування та скерували до суду із обвинувальним актом кримінальне провадження за частиною 2 статті 121 КК України. 

Нагадаємо, 6 грудня торік 55-річний села Заруддя навідався у гості до знайомих, 30-річного жителя Білоберіжжя та його співмешканки. Під час застілля між чоловіками виник конфлікт, у результаті якого господар почав бити руками й ногами свого гостя по всьому тілу. Коли ж той упав, разом із господинею покинули домівку. Потерпілий зумів вийти на дорогу та втратив свідомість. Попри вжиті реанімаційні заходи життя 55-річного чоловіка врятувати не вдалося: наступного дня він помер в лікарні.

Поліцейські розшукали нападника у родичів співмешканки.

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що зловмисник умисно наніс потерпілому не менше двох ударів кулаками в область голови та не менше п’яти ударів кулаками та ногою у груди потерпілому, внаслідок чого заподіяв згідно з висновком експерта тяжкі тілесні ушкодження у вигляді закритої тупої травми грудної клітки справа та множинних переломів ребер, що призвели в результаті до травматичного шоку.

За фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, зловмиснику повідомили про підозру за частиною 2 статті 121 КК України. Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання від вартою, тож наразі він перебуває у СІЗО.

Пом’якшуючою обставиною для обвинуваченого є те, що у скоєному він зізнається та шкодує про це, а обтяжуючою — вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також: Псевдополіцейський ошукав рівнянку на 20 000 гривень історією про доньку в ДТП