Жителя Гощі Романа Сидорчука поховали ще у травні цього року, через кілька днів після відзначення 30-річного ювілею. Але його батьки і досі не знають всіх обставин загибелі сина.

День народження чоловік святкував разом з друзями в місцевому кафе. Повернувшись вночі додому, він зачинився в кімнаті і ліг спати. Нічого дивного в його поведінці батьки не помітили, але коли син майже добу не вставав з ліжка, запідозрили неладне.

Працівники міліції, яких викликали батьки Романа Сидорчука, оглянули труп чоловіка. За свідків викликали сусідів.

За фактом загибелі Романа Сидорчука працівники міліції порушили кримінальну справу – за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого. Відразу затримали і підозрюваного. Ним став місцевий житель Віталій Друзюк – на той час він працював охоронцем універмагу поблизу кафе, де Роман Сидорчук святкував своє день народження. Чоловік розповідає – він звинуватив ювіляра у крадіжці мобільного телефону. З цього і почався конфлікт.

Бійка тривала недовго, чоловіки поштовхались та розійшлись. Віталій Друзюк повернувся на роботу, та за деякий час знову зустрівся з Романом Сидорчуком та його друзями. Між ними знову виник конфлікт – в хід пішли не тільки кулаки, а й палиця. Саме вона стала знаряддям вбивства, - стверджує Валерій Табєков, який того дня відпочивав у компанії Романа Сидорчука.

Віталій Друзюк каже, що справді мав при собі палицю. Але по голові нею нікого не бив. Чоловік стверджує, що захищався від непроханих гостей, які прийшли до нього на роботу продовжити конфлікт, а Романа Сидорчука вдарив лише одного разу.

Слідчі Гощанського райвідділу міліції більше повірили показам Віталія Друзюка. І за деякий час кримінальну справу перекваліфікували: з нанесення тяжких тілесних ушкоджень на вбивство з необережності. Єдина проблема – покази Валерія Табєкова. Чоловік стверджує: змінити їх його просили у міліції, і не тільки словами.

На дії міліціонерів Валерій Табєков поскаржився в прокуратуру та відділ внутрішньої безпеки УМВС. Але підстав для порушення кримінальної справи проти слідчих не знайшлось. Після численних скарг родини Сидорчуків на необ’єктивність розслідування, кримінальну справу передали в обласне управління міліції. Але і тут більше вірять показам Віталія Друзюка. Правоохоронці стверджують: причиною смерті Романа Сидорчука стало падіння з висоти власного зросту. Такі результати медичної експертизи.

З висновками правоохоронців родина Сидорчуків не погоджується. Батьки Романа впевнені: їхнього сина вбили зумисне, інакше як пояснити такі травми, - показує на ці фотографії батько загиблого.

Віталій Друзюк жалкує про смерть Романа Сидорчука. Каже: якби знав, що таке станеться, краще б взагалі не виходив на вулицю.

Пробачення у батьків Романа Сидорчука Віталій Друзюк не просив. Зробити це він матиме шанс у суді. Слідчі обласного управління міліції вже закінчили розслідування і невдовзі у справі почнеться судове слідство. Програма «Патруль» стежитиме за перебігом слухань і про нові подробиці ми розповідатимемо у наступних випусках.