Фото: ілюстративне
28 грудня – День інформаційно-медійних структур Міністерства оборони України та Збройних Сил України. У світі в цей день відзначають День «Тік Так», Національний день «Влуч у ваги» і Національний день пряного супу з овочами і м'ясом в США, Відкриття Фестивалю в Санта-Крус, День Незалежності в Монголії, День Конституції в Ірландії та День штату Техас в США.

Яке сьогодні церковне свято

За релігійним календарем сьогодні, 29 грудня, християни вшановують День святого Аггея (Огія), одного з останніх пророків Старого Завіту, а християни західного обряду святкують П'ятий день із Дванадцяти Днів Різдва.

Згідно з переказами, саме Огію приписують кілька пророцтв іудейському царю Зоровавелю. Також він звернувся до представників влади і попросив їх реставрувати храм в Єрусалимі. Коли іудеї повернулися з вавилонського полону, Огій переконував народ добудувати новий храм, а ще вказував на байдужість до релігії, яка і була основою всіх бід. Народ дослухався до порад Огія і слів Господа.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 29 грудня

Які сьогодні іменини: екет, Давид, Марін, Ганна, Георгій, Марко, Гортензія, Іван, Микола, Марко, Тадей, Семен, Софія, Лаврентій, Юрій, Соломонія, та Феофанія.

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на сьогоднішній день:

Погода у цей день вказувала на те, якими будуть перші місяці весни;
Якщо сьогодні вдарив сильний мороз, то він затримається аж до Водохреща;
Якщо дуже вітряно та сніжно, то літо буде неврожайним;
Якщо на вікнах з'являються морозні візерунки, то сильний холод затримається і на початку року.

Що не можна робити

Не можна бажати комусь зла та кричати;
Не можна вдягати червоний одяг;
Не можна вживати алкоголь та жирну їжу;
Не можна довго роздивлятись себе у дзеркалі;
Не можна вдягати щось навиворіт;
Не можна відмовляти у допомозі.