В усіх школах Рівненщини запровадять курси духовно-морального виховання. За відповідне рішення проголосували депутати обласної ради Рівного. Це будуть факультативні уроки для різних класів, по одній годині на тиждень. Як таку ініціативу сприйняли батьки школярів та чи потрібен цей курс, дізнавався Павло Невесенко.

Депутати шести фракцій у Рівненській обласній раді розробили проєкт рішення, яким пропонують, починаючи з нового навчального року запровадити в усіх школах Рівненщини курси духовно-морального спрямування. Ініціатором ідеї виступила фракція "За майбутнє". Там кажуть, уроки будуть факультативними.

50 обласних депутатів підтримали таке рішення. Андрій Карауш розповідає така програма адресується насамперед тим закладам, де взагалі немає таких курсів. Водночас додає, обласна рада не може і не хоче нікого змушувати, тому ініціатива – добровільна.

В соцмережах користувачі неоднозначно сприйняли таке нововведення у школах.

Рівнянка Олена Мартинчук не проти такої ініціативи, але лише, якщо це буде факультатив. Жінка впевнена, дисципліна не має базуватися лише на одній релігії.

Подібної думки педагог, та мама двох школярів Людмила Стасюк. Каже, це має бути комплексний курс де дотримуватимуться різних поглядів дітей.

Опитані рівняни також підтримують таке нововведення у школах.

Наразі в обласній раді вивчають питання, чи достатньо в області відповідної літератури для викладання курсів духовно-морального спрямування. У той же час, готові спільно з територіальними громадами забезпечити комунальні заклади освіти навчальними матеріалами, в тому числі видавати її коштом обласного бюджету. до слова, підготувати таких спеціалістів готові на базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Читайте також: Асоціація спортивної боротьби Рівненщини відзначила найкращих спортсменів