Святкування без піротехніки. Останню заборонили використовувати ще влітку, втім нині - питання актуальне, адже попереду новорічна ніч. Рятувальники просять з розумінням поставитись до обмежень, та нагадують про продукцію сумнівної якості на "чорному ринку". Більше про те, як безпечно зустріти прийдешній Новий рік - далі у сюжеті.

Відзначати Новий Рік з використанням піротехніки, нині не тільки незаконно, а й не етично. Рятувальники нагадують, у Рівному як в тиловому місті, чимало внутрішньо-переміщених осіб та військових. Для яких детонація подібних забавок асоціюється далеко не з веселощами.

Вогнеборці припускають - заборону можуть намагатись обійти недобросовісні підприємці. Карати їх, повноваження не мають. Лише слідкувати за якістю товарів. Тому звертаються до громадян, зокрема - нагадують, що продукція з "чорного ринку" - не завжди може бути безпечною.

Через халатність продавця, зі слів рятувальників, дитина зазнала травм: петарда здетонувала в руці: як наслідок рвані рани руки та травматичний досвід на усе життя. Слід бути уважним і прикрашаючи новорічну красуню. Остання у рятувальників - не для прикраси, а для прикладу невдалого підходу до підбору декорацій. Це передусім ненадійне кріплення до поверхні, легкозаймисті або ж неякісні іграшки, чи пошкоджені гірлянди. З власного прикладу, радять бути обачними і власникам домашніх улюбленців.

Прогнозують, що популярністю під час святкувань, можуть користуватись генератори. Правил їхньої безпечної небагато.

У відомстві підсумували, за рік, що минає у Рівненській області трапилась 1129 пожеж, які забрали життя 22-ох людей. Тож наголошують, в умовах нестабільного постачання електроенергії: слід правильно використовувати альтернативні джерела та слідкувати за справністю газових та електро обігрівачів.

Читайте також: Минулої доби в обласному центрі рятувальники двічі виїжджали на надання допомоги