Наш регіон входить в п`ятірку областей за цим показником. Проект складається з 6 програм, в рамках яких підприємці можуть отримати кошти від держави на розвиток своєї справи. Скільки підприємців області уже скористалися такими грантами та в яких сферах найбільше попиту, дивіться далі у сюжеті.

Під час війни підприємці можуть отримати від держави грошову допомогу на відкриття своєї справи. Для цього необхідно подати заявку на порталі "Дія".

Найбільшу кількість проєктів зареєстровано у сферах: торгівлі, технічного обслуговування та ремонту автомобілів і переробної промисловості. Активно користуються підприємці і програмою "Новий рівень, в яку входить розвиток переробних підприємств.

А також підприємства з виготовлення дитячих іграшок, пошиття одягу, добування та переробку декоративного каменю, виготовлення м’ясної продукції та кондитерських виробів, виробництво напоїв. Грант у цій програмі виграло і підприємство, яке виготовляє макаронні вироби.

Разом з тим, 60% опитаних в телеграм каналі телеканалу Рівне 1 жителів області зазначили, що зараз не той час аби розвивати свою справу. 21 % осіб проголосували, що їм довелося закрити свій бізнес через військові дії, 11% опитаних зазначили, що розвивають свою справу, і лише 8% жителів області змогли відкрити свій бізнес в умовах війни. 

Читайте також: