Понад три мільярди гривень. Таким буде бюджет Рівненської громади на 2023 рік. Відповідне рішення сьогодні ухвалили депутати. За кошторис проголосувало 26 депутатів. Одна з фракцій покинула сесійну залу. Що стало причиною та які видатки передбачили у документі - дивіться далі у сюжеті.

Позачергова сесія Рівнеради. Сьогодні у залі голосують за бюджет на 2023 рік. Втім, розпочали з приємної новини, якою сьогодні тішаться чи не усі українці.

На цьому єдність у залі закінчилась. Адже попереду розподіл понад трьох мільярдів гривень. Перед голосуванням за бюджет, депутати беруть перерву - втім, фракція "Слуги Народу" на сесію не повернулась. Депутатка Олена Хотенко, каже на це було одразу три причини.

Не підтримали кошторис територіальної громади на наступний рік два депутати від фракції "Голосу". Проти проголосував Микола Бляшин, утримався Святослав Клічук.

Втім, схоже колеги з депутатом не погодились. Фракція "Голосу" таки дала два голоси за бюджет. За проголосувала Анастасія Кулакевич та Роман Денисюк. "Батьківщина" також проголосувала. Щоправда, її депутатка внесла свої поправки.

Врешті, з поправками, але бюджет таки ставлять на голосування.

До слова, за словами Олександра Третяка цей бюджет має рекордні надходження. Йдеться про понад три мільярди гривень. Видатки - також близькі до цієї суми.

А про реальні видатки на сектор оборони, розповів начальник управління бюджету та фінансів - Віктор Шульга.

Окремо слід виділити і інші важливі видатки, дотичні до військових. Місто збільшило видатки на програму "Турбота" з 21 до 43 мільйонів на 2023 рік. Вона включає в себе виготовлення пам'ятників для рівнян, що загинули на фронті, щомісячну допомогу для їх дітей, та підтримку тих, хто отримав інвалідність під час війни. Сьогоднішнє засідання не було останнім в цьому році. Наступного тижня міські обранці знову зберуться у сесійній залі. Там вирішуватимуть скільки коштів вчергове компенсовуватимуть приватній компанії "Рівнетеплоенерго".

Читайте також: Як жителям Рівненщини оформити житлову субсидію через Пенсійний фонд онлайн?