Зробили це на базі Здолбунівського вищого професійного училища залізничного транспорту. Як виглядає центр «Сучасної сантехнічної освіти» в закладі, дивіться далі у сюжеті.

На Рівненщині відкрили навчально-практичний центр «Сучасна сантехнічна освіта». Тепер цю спеціальність можна опанувати у Здолбунівському вищому професійному училищі залізничного транспорту. Навчальний центр створили завдяки державно-приватному партнерству. Відомий виробник сантехніки профінансував 600 тисяч гривень, обласна влада - 700 тисяч гривень.

У центрі не лише підвищуватимуть кваліфікацію працівники сантехнічної галузі, а й навчатимуться всі бажаючі за короткостроковими програмами. Це дуже важливо для Рівненщини, яка сьогодні налічує понад 37 тисяч внутрішньо переміщених осіб, наголосив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. Згадав і очільник регіону про синергію роботи влади та бізнесу.

У компанії, яка прийняла участь у відкритті майбутньої спеціалізації в училищі сучасна сантехніка включає в себе різні засоби і устаткування. Фахівець має знати про водопровід, теплопостачання, декор та сантехнічні матеріали.

Задоволені нововведенням і у самому закладі. Це уже другий навчально-практичний центр у здолбунівському училищі залізничного транспорту.

Влада та освітяни регіону наголосили під час війни важливо, що світові компанії інвестують в Україну. Уже у вересні навчатиметься перший набір учнів у центрі сучасної сантехнічної освіти.

 Читайте також: Минає 3 роки, відколи на Рівненщині легалізували видобуток бурштину