Учора, 20 грудня, Рівненський міський суд задовольнив клопотання слідчого та обрав 29-річному уродженцю Сходу запобіжний захід у виді 60 діб тримання під вартою. У взаємодії із колегами викрити крадія працівникам управління карного розшуку вдалося у Закарпатській області.

Третього грудня цьогоріч близько восьмої ранку у Рівному на вулиці Київській перехожі знайшли сумку з документами, пістолет для відстрілу гумових куль і сім патронів до нього.

Поліцейські встановили власника документів. Виявилося, що чоловік знаходився на лікуванні на Тернопільщині, а вказану сумку та грошові кошти у розмірі один мільйон 600 тисяч гривень напередодні дав знайомому, аби той завіз їх за вказаною адресою у Рівне. Однак, зловмисник гроші не передав, а зв’язок із ним обірвався.

Завдяки злагодженим оперативним заходам працівникам управління карного розшуку ГУНП в Рівненській області та оперативникам Хустського РУП вдалося встановити місце знаходження крадія. 29-річного чоловіка виявили в одному із туристичних комплексів на Закарпатті.

За фактом таємного викрадення чужого майна, вчиненого в умовах воєнного стану та в особливо великих розмірах слідчі Рівненського РУП за погодження Рівненської окружної прокуратури повідомили 29-річному чоловіку про підозру, а суд арештував його на 60 діб із правом внесення застави у розмірі 992 400 гривень.

Частину викрадених коштів він устиг потратити на власні потреби, а 18 тисяч доларів залишив у Рівному на зберігання у знайомого.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від семи до 12 років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Поліцейські також перевіряють підозрюваного на причетність до вчинення інших злочинів.

Про це повідомляють в ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: Правоохоронці Рівненщини перекрили канал нелегального переправлення військовозобов’язаних до Молдови