Понад 200 питань розглянули сьогодні на сесії Рівненської міської ради. Серед них чимало бюджетних та земельних питань. Майже в унісон депутати проголосували чи не усі питання. Можливо допомогли їм у цьому Рівненські пластуни, які принесли Вифлеємський вогонь на засідання. І з благодатним вогнем наші обранці віддали під забудову багатоповерхівки земельну ділянку в самому центрі міста. Хто бос на сесії та про інші цікавинки з засідання розповість Павло Невесенко.

До сесійної зали завітали Рівненські пластуни, які вручили секретарю Рівненської міської ради Віктору Шакирзяну та освітянам частинку Вифлеємського вогню. Зі слів останніх вогонь миру цьогоріч особливий, бо є символом незламності українців.

Для Віктора Шакирзяна сьогодні особливий день. Окрім благодатного вогню, він сьогодні головний у сесійній залі, бо на засіданні не було Олександра Третяка.

Втім і без Олександра Третяка міські обранці впорались непогано. Проголосували порядок денний доволі швидко. Олександр Нестерук підняв питання відключення ліфтів, попросив у керівництва міста розібратись у ситуації.

Натомість Віктор Шакирзян зауважив розпорядження носить лише рекомендаційний характер. Додав нині проводять консультації над швидшим вирішенням проблеми.

Проголосували депутати і програму компенсації у розмірі 72 мільйонів гривень рівненським перевізникам. Святослав Клічук пояснює - ця програма лише є декларуванням, тобто просто слова. Святослав Клічук пояснює насправді сума, яка по факту компенсовується перевізникам в рази менша. Доприкладу, минулого року на таку ж програму затвердили майже 43 мільйони гривень, але по факту виділили 3 мільйони, а використали майже два.

Згадали депутати і за введення електронного квитка у громадському транспорті міста. Натомість, Анатолій Чугуєвець наголосив - у Рівному громадський транспорт поганий.

А на завершення засідання Віктор Шакирзян охарактеризував роботу міських обранців сьогодні.

Можливо бос сьогоднішньої сесії на користь громади має на увазі надання обранцями земельної ділянки площею понад 1700 кв.м під будівництво багатоквартирного будинку у центрі Рівного. Результати поіменного голосування ви можете бачити нині на екрані. рішення підтримали 30 депутатів, за винятком однієї фракції. Тому в самісінькому центрі Рівного буде ще одна багатоповерхівка – за адресою Соборна, 10.

З початку своєї каденції Віктор Шакирзян очолив комісію з хаотичної забудови міста. Вона мала б слідкувати за тим, аби у місті не було незаконних будівництв та непотрібних забудов, що псують загальний вид Рівного. Втім, як показує практика і сьогоднішнє засідання - декларувати, не значить виконувати. Бо ж і є певні зобов'язання перед своїм оточенням та фінансистами. Міському ж голові Рівного ми бажаємо швидшого одужання, бо якби не голосували депутати за його відсутності, всі камені від рівнян полетять в Олександра Третяка, бо принаймні офіційно він очільник Рівного.

 Читайте також: На Рівненщині триває повернення коштів за пробне ЗНО-2022