Здорожчав на 40 відсотків. У скільки цьогоріч обійдеться новорічний стіл? Це з'ясовувала моя колега Тетяна Петрина, а також питала у людей чи доцільно святкувати новий рік в умовах війни.

Пані Олена розповідає, що готуватиме на новий рік - він вже за 2 тижні, а значить час купувати продукти до застілля.

Чи дорого цьогоріч обійдеться новорічне застілля, з'ясовуємо разом з продавчинею.

Жінка каже, ціна на овочі зросла на відсотків 30, в порівнянні з минулим роком. Та одними овочами не обійтись, треба м'ясо. У іншої продавчині цікавимось, що рівняни купують до святкового столу.

Якщо вищезазначені продукти вже купують, то фрукти поки обходять осторонь. Ціни на них зросли теж, але думки про їх вартість різняться і серед торговців.

Всі єдині в одному, кажуть цьогоріч бюджет для новорічного столу зменшився та й святкувань буде мінімум.

Підрахуємо ще й вартість шампанського. За даними Інституту аграрної економіки в середньому одна пляшка обійдеться від 140 до 209 грн. Також за їхніми дослідженнями на родину з 4?х осіб святковий стіл обійдеться приблизно в три тисячі гривень. А це на понад 40% більше ніж в попередній рік. А ще не забуваймо про головний атрибут нового року - ялинку. На штучні дерева ціни теж зросли.

Святкувати новий рік чи ні - справа кожного. Але пам'ятаємо завдяки кому можемо його зустрічати. В 0:0 не забуваємо загадати спільне бажання: щоб кожен воїн повернувся живим, а Україна перемогла у війні.

Читайте також: З 1 січня 2023 року припиняється автоматичне нарахування соціальних допомог: як отримати виплати мешканцям Рівненщини?