Він перевіряв готовність збройних сил України відбити атаку з «Півночі». Також інспектував, як військові захищатимуть стратегічні енергетичні об’єкти. Як оцінив дії військових і чи здатна Україна зупинити наступ з Білорусі, дивіться далі.

При виявленні противника – знищувати за командою, прийом!

Так дають команду вразити десант, який перекинули через білоруський кордон. Військові розгортають мінометну батарею. Після обстрілу ворога на «зачистку» висуваються спецпризначенці Нацгвардії. Борис - підприємець, родом з Франківщини. Добровольцем пішов в армію. Тепер командир міномета.

Навчання з прикриття кордону особисто перевіряє командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв. За бойовими діями спостерігає з таємного командного пункту. Генерал дає високу оцінку діям командиру оборони.

Він обізнаний в обстановці, приймає доцільні рішення. І керує підрозділами для досягнення цілі, яка стоїть.

Неподалік кордону з Білоруссю такі навчання військових, сил тероборони та Нацгвардії – системні. Сценарії відбиття нападу відпрацьовують різні. Генерал упевнений – захисники ворога з Білорусі не пропустять.

На даний час співвідношення сил з порівняння з ворожими силами нам гарантує виконання наших завдань. Генеральним штабом ЗСУ передбачення посилення у випадку зростання чисельності ворожих сил.

Захисникам також передали 4 позашляхові пікапи, які боротимуться з дронами-камікадзе. Ці автомобілі придбали та підготували для захисників волонтери в рамках проекту «Вартові неба». На ці пікапи з крупнокаліберними кулеметами ще встановлять прожектори. Так збиватимуть дрони-камікадзе і вночі.

Ефективність буде більша. Тому, що з’являється більше мобільних груп, які можуть працювати та мають засоби ураження. З кожною такою машиною.

На ці пікапи військові зможуть встановити і зенітно-ракетні комплекси, щоб збивати ракети. За два місяці таких авто надійде 120 одиниць. А до середини наступного року проект «Вартові неба» передасть ЗСУ для підсилення ППО тисячу автівок. 

 Читайте також: В центрі Рівного поліція розгорнула Пункт Незламності