11 грудня в ТРЦ «Екватор» відбувся шаховий турнір серед дітей до 14 років за підтримки Рівненської федерації шахів.

Організатором виступив дитячий розважальний центр «Мультіпарк». У змаганнях взяло участь 80 учасників, серед яких було 16 дівчаток.

За призові місця змагались не лише маленькі рівняни, а і представники інших міст області - Здолбунів, Дубно, Степань, Гоща, Квасилів. Організатори розповідають, що на турнірі були присутні навіть учасники з Харківщини.

Основною метою проведення турніру була популяризація інтелектуального спорту серед молоді та заохочення дітей до формування гарних звичок. В ТРЦ «Екватор» відмічають, що гра в шахи – це безумовний світовий тренд, що знаходиться поза часом та залишається популярним серед людей різного віку, є гідною заміною гаджетам та способом абстрагуватись від реальності сьогодення. За допомогою гри в шахи можна навчитись контролювати свій емоційний стан та здобути собі нове хобі.

Окрім захоплюючих змагань на відвідувачів чекали майстер-класи з гри у шахи від провідних гросмейстерів міста та можливість зіграти партію великими фігурами біля головної сцени. Організатори подбали про те, щоб кожен бажаючий мав змогу побачити майстер-класи від шахової школи Chess King, зрозуміти принцип гри та долучитись до інтелектуального розвитку суспільства України.

У фіналі заходу було визначено 6 переможців в 2-х категоріях.

Переможці старшої групи:

1 місце - Дячук Назар

2 місце - Новоселецький Артем

3 місце - Подранецький Гліб

Переможці молодшої групи:

1 місце - Зубко Володимир

2 місце - Боришкевич Захар

3 місце - Капшук Владислав

Вітаємо переможців та бажаємо подальших перемог!

Читайте також: У Рівному розпочали набір до лав патрульної поліції (ВІДЕО)