Тисяча пожеж - 21 загибель. Така статистика в області за рік. З початком зими вона зростає через відключення електрики. Лише напередодні у Вараському районі на пожежах загинули троє людей. На місці події побувала Ольга Данілюк

"Зайшовши в даний житловий будинок саме більше де вигоріло, в даному куточку з правої сторони. Це являється осередком пожежі.  Брат братів, які тут проживали сказав, що вони запалили свічку щоб було якесь у них освітлення, - рятувальник показує нашим журналістам місе пожежі.

Все відбулося ввечері в суботу близько 6 години вечора коли в нас відключили електроенергію. Пожежу побачила сусідка, пані Євгенія. Вона побачила відблиск полум`я, наче костер горить на подвірї, вибігла, побачила, що молодший брат викидає горючі речі з хати. Вона добігла і побачила, що старший брат лежав у сінях і молодших з нього зривав горючий одяг,  - розказує Анатолій Трохимчук, житель села Красносілля.

Після побаченого жінка негайно зателефонувала рятувальникам, в швидку та рідним постраждалих чоловіків.

Я вскочив у будинок, було відчуття, що можливо там ще хтось є, я на колінах пройшовся по всьому будинку і мене забрав мій двоюрідний брат тому, що мені стало погано.  Коли я підійшов до швидкої, попросив медсестру сказати як справи моїх братів. Невтішні, сказали, що ми довезем, - каже пан Анатолій.

Старшого брата, якому був 61 рік на жаль врятувати не вдалося. А от молодший наразі знаходиться в опіковому відділення Рівненської обласної лікарні. Фахівці тим часом встановлюють причину трагедії.

Ознак аварійного режиму електромереж особисто я не виявив. Не виявив відповідних аварійних оплавлень на провідниках де була ввімкнена електрична плита. Чи тут застосовувалася свічка чи інший фактор відкритого вогню на даний час встановлюємо, - пояснює Віталій Бенза, представник Вараського районного управління ДСНС у Рівненській області

Того ж дня, але кількома годинами раніше у Вараському районі сталася ще одна пожежа. Вогонь спалахнув у будинку на віддаленому хуторі. Пожежу, а по тому і загиблих, чоловіка та його співмешканку виявили місцеві жителі.

Під час огляду місця події, опитування очевидців та сусідів, та те який спосіб життя вели ці люди, осередок вказує на те, що ймовірною причиною є необережність під час куріння. 

Через війну в країні та відключення світла, почастішали пожежі через неналежну експлуатацію електроустановок, печей та свічок. Тому рятувальники не припиняють нагадувати людям правила пожежної безпеки.

До слова, лише з вересня цього року в області сталося 265 пожеж на яких 6 осіб врятувати не вдалося. І в більшості випадків причиною займання була саме людська необережність.

Читайте також: Через вибух у мінікотельні 5-поверховий гуртожиток у Рівному залишився без тепла (ВІДЕО)