У листопаді на Рівненщині чадним газом отруїлося 12 людей. А все через енергетичну кризу. Українці змушені використовувати альтернативні енерго- та газоприлади. Тому є ризики виникнення пожеж та отруєння. Які засоби для освітлення та тепла можуть бути небезпечними, дивіться далі у сюжеті.

Буржуйки, газові пальники балони та духовки - все це стало звичним для рівнян в умовах відключення світла та відсутності тепла. Однак мало хто знає елементарні правила поводження із цими предметами.

Теж саме стосується буржуйок те печі. Адже людський фактор - основний у виникненні пожеж.

Тож аби уникнути небезпеки в "Рівнегаз" розповідають, яких обов'язкових правил необхідно дотримуватися.

В мережі поширюють багато нібито лайфхаків, як використати газову плиту для обігріву приміщення. Однак, усе це пряма загроза отруєнням чадним газом.

Лише у листопаді на Рівненщині чадним газом отруїлося 11 людей, двоє з яких померли.

При таких відчуттях потрібно одразу вийти з приміщення і провітрити помешкання. Якщо людина без свідомості, винесіть її на свіже повітря, покладіть на бік, у разі потреби зробіть легеневу реанімацію.

Смертельно небезпечно використовувати газові колонки за відсутності тяги. Категорично заборонено перевіряти тягу у вентиляційних каналах запаленим сірником. У разі витоку газу потрібно негайно телефонувати 104. На сьогодні в області цілодобово працює 17 аварійних бригад.

 Читайте також: У Костополі повідомили про замінування восьми шкіл