Кинули на 650 тисяч гривень. У Рівному затримали чоловіків, які продавали військову амуніцію, яку завозили в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. На гачок шахраїв потрапила Клеванська тергромада. Бійцям, тамтешньої ДФТГ замовили броньовані плити. Місцева влада через тендер перерахувала кошти підприємцям. Це при тому, що частина з плит так і не дійшла для військових. Нині ж цією справою займаються правоохоронні органи. Павло Невесенко продовжить.

Кому війна, а кому мати рідна. Підприємець з Рівного разом з групою осіб з літа цього року постачали в Україну військову амуніцію під виглядом гуманітарної допомоги. Потому реалізовували продукцію у різні регіони. Так, на замовлення Клеванського ДФТГ продали 100 броньованих плит останнім. Навіть виграли тендер, після чого виявилось, що чоловіки звичайні шахраї. За них взялась прокуратура.

Голова Клеванської тергромади, звідки й перерахували 650 тисяч гривень шахраям, Галина Кидун коментувати на камеру відмовилась дану ситуацію. Мовляв, нині тривають слідчі дії. В телефонній розмові повідомила підприємець надав усі необхідні документи для продажу броньованих плит військовим.

Крім того зловмисники займалися збутом холодної зброї без передбаченого законом дозволу. 8 грудня правоохоронці провели 14 санкціонованих обшуків у шахраїв.

В самому ДФТГ, коментувати даний інцидент відмовляються. Голова Клеванської ОТГ Галина Кидун розповідає і уявити не могла, що громада потрапить на гачок до шахраїв.

Наразі двом особам, які продавали гуманітарну допомогу повідомили про підозру, вирішується питання обрання їм запобіжних заходів. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади.

 Читайте також: Патрульні на Рівненщині допомогли волонтерам, які везли автомобіль для ЗСУ