До Рівненської обласної ради звернувся релокований державний заклад «Луганський державний медичний університет» з проханням посприяти у погодженні укладання договорів оренди з низкою медичними підприємствами області на 10 років. Це потрібно для того, аби університет зміг отримати ліцензію.

 Сьогодні це питання розглянули на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова комісії Юра Білик).

За словами ректора ДЗ «Луганський державний медичний університет» Сергія Смірнова, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №1187 від 30 грудня 2015 для того, щоб навчальний заклад отримав ліцензію необхідно мати документи, які підтверджують право власності чи користування майном для провадження освітньої діяльності на строк не менший необхідного для завершення одного повного циклу освітньої діяльності.

"Наші студенти навчаються 5-6 років, а також ми провадимо післядипломну освіту – підготовка лікарів-інтернів за медичними спеціальностями, які охоплюють період навчання 1-3 роки, що у свою чергу забезпечує безперервний професійний розвиток лікарів, "- пояснив Сергій Смірнов.

Зі свого боку директори медичних підприємств області відзначили, що підтримують університет та погодилися на збільшення строку укладення договорів оренди з 3 років до 10.

Читайте також: У релокованому на Рівненщину Луганському онкодиспансері вже провели пів тисячі операцій