Зігрітися, коли в оселі немає світла, можна. В соціальних мережах люди публікують різні лайфхаки, як це зробити. Є й серед них і небезпечні для життя. Зокрема, популярний нині спосіб з допомогою газової плити та цегли. Однак, працівники Рівнегазу розповіли, чому не варто користуватися таким способом обігріву. Детальніше дивіться далі у сюжеті.

В умовах постійних, планових, аварійних відключень електропостачання наші люди шукають способи як обігріти свою оселю. Один із таких способів - за допомогою газової плити і керамічної цеглини, розповідає Олег Куцюк, начальник виробничо-технічного управління АТ "Рівнегаз"

Використовують саме вогнетривку цеглу, з якої будують димоходи чи каміни. Коштує вона в межах ста гривень за одну штуку. Для того, щоб зігрітися, достатньо покласти цеглину на газову конфорку з невеликим вогнем. Цегла кладеться впоперек конфорки, таким чином, щоб її довга частина «дивилася» на вас. Далі необхідно поступово збільшити газ, так цегла почне швидше нагріватися та віддавати накопичене тепло — виконуватиме функцію невеликої печі. І даватиме тепло такий обігрівач близько чотирьох годин. Звичайно, зігріти ним всю квартиру не вдасться, проте пустити тепло в одну кімнату - можна.

Одразу хочу вас застерегти від такого способу обігріву оселі. Тому, що в процесі згоряння природнього газу, в умовах нестачі кисню в приміщенні може виникнути чадний газ. Він сприяє кисневому голодуванню, а це в свою чергу призводить до того, що людина може відчувати головний біль, нудоту, почервоніння шкіри і відповідно знепритомніти, - каже Олег Куцюк.

Це у свою чергу може призвести навіть до смерті. Тож працівники Рівнегазу пропонують населенню більш безпечні способи обігріти свою оселю та зігрітися самому.

Можна обігріти свою оселю навіть завдяки гарячій грілці з водою. Це буде локальний, лише для однієї людини обігрів. Але набагато безпечніший ніж цеглини з газовою плитою

До слова, такий спосіб зігрітися є дешевшим ніж з допомогою цеглини. Відповідні розрахунки у себе на сторінці провів один із користувачів соціальної мережі фейсбук. А працівники Рівнегазу та рятувальники у свою чергу закликають рівнян використовувати для обігріву своєї оселі лише безпечні для життя способи. 

Читайте також: Як у Рівному боротимуться з проблемою постачання тепла? (ВІДЕО)