Учора, 7 грудня, близько шостої ранку до поліції надійшло повідомлення 32-річного жителя Костополя, що за місцем проживання матері в селі Мала Любаша вночі невідомі заволоділи мотоциклом, що знаходився у гаражі.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що зловмисник через вікно проник у гараж. Потому, демонтувавши замок, вийшов із приміщення та здійснив крадіжку мотоцикла марки «Shinerey», а з кабіни автомобіля ЗІЛ, який стояв на подвір’ї — бензопили «Stihl» та банківської картки. Крім того, «замітаючи» сліди, із каністри порозливав пальне біля дверей гаража.

Під час проведення розшукових заходів працівники карного розшуку ВП № 2 (м. Костопіль) оперативно встановили, що мотоциклом незаконно заволодів 20-річний житель села Вигін, який іноді приїжджав до родичів у Малу Любашу.

Встановивши зв’язки потерпілого, дізналися, що зловмисник раніше підпрацьовував у потерпілого та неодноразово бував у гаражі, з якого потім і вчинив крадіжку. Дільничний офіцер встановив, що близько третьої ночі зловмисник брав насос у жителя сусіднього села Головин, аби підкачати колесо мотоцикла. Крім того, камери системи «Безпечне місто» зафіксували, як молодик пересувався на краденому транспорті.

Угонщик «сховав» мотоцикл у центрі села Злазне, бензопилу — на горищі за місцем свого проживання.
Близько 11 години, коли останній їхав у Костопіль купувати собі нові речі, поліцейські зупинили автобус. Під час особистого огляду вилучили ще й крадену банківську картку, якою він хотів розрахуватися, але не знав, що вона уже заблокована.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 289 КК України. Крім того, вирішується питання про додаткову кваліфікацію за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану.

20-річний хлопець, який уже потрапляв в поле зору правоохоронців за майнові злочини, у скоєному зізнається.

Досудове розслідування триває. Викрадене поліцейські вилучили. 

Про це інформує поліція Рівненщини.

Читайте також: «Доставляв» мішок із продуктами додому: поліцейські викрили жителя Рівненщини на крадіжці з крамниці (ФОТО)