Шостого грудня, близько 11 години до поліції звернувся 30-річний мешканець села Кам’яна Верба та повідомив, що із підсобного приміщення його господарства невідома особа викрала шуроповерт, пилу та автотовари.

Поліцейські на місці події встановили, що ввечері 30 листопада потерпілий разом із трьома малознайомими чоловіками розпивав алкогольні напої за місцем свого проживання, а наступного дня виявив відсутність у підсобному приміщенні інструментів, але до поліції одразу не звернувся, оскільки намагався самостійно знайти крадія. Втім, коли пошуки не дали результату — зателефонував на спецлінію 102.

У результаті проведених розшукових заходів оперативники Дубенського РВП встановили особу, яка може бути причетна до скоєного злочину. Ним виявився 32-річний житель сусіднього села Нова Пляшева.

У приміщення зловмисник проник, коли потерпілого не було дома. Крадені інструменти, які він заховав за місцем проживання, поліцейські вилучили.

За фактом таємного викрадення чужого майна, поєднаного із проникненням у приміщення та вчиненого в умовах воєнного стану, слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 4 статті 185 КК України. За результатами призначеної товарознавчої експертизи вирішуватиметься питання про повідомлення зловмиснику про підозру.

Відомо, що він раніше не потрапляв у поле зоре правоохоронців. Тепер відповідно до санкції статті йому може загрожувати від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляють в ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: Дубенчанин постане перед судом за грабіж та угон