Через війну вони покинули власні домівки. Малеча з усіх регіонів, де велись чи досі ведуться бойові дії та які переїхали до Рівного, виготовляли різдвяні свічки мрії. Частину з них оздоблять та передадуть війсковим. У дружньому колі з новими друзями-однолітками з Рівного та волонтерами діляться своїми історіями. На одній із таких зустрічей побували і наші журналісти.

Це Михайлик. Йому дванадцять. Через вторгнення росіян, свою домівку на Харківщині покинув ще зимою.

Тепер живе і навчається у Рівному. Сьогодні разом з мамою, однолітками з різних куточків країни та новими друзями виготовляє різдвяну свічку мрії. Каже, його бажання ніякий не секрет. Лише хоче якнайшвидшого його здійснення.

Виготовлені медові свічки - діти залишать собі. Проте кілька, за словами організаторки зустрічі, Олени Медведєвої - оздоблять та передадуть військовим в ОК "Захід".

Усі присутні: як внутрішньо-переміщені так і рівняни вже добре знайомі. У дружньому колі знайомляться, і разом проводять час та діляться історіями з життя.

Попри усе пережите, діти разом з батьками власноруч створюють атмосферу прийдешніх різдв'яних та новорічних свят. Чим доводять, агресору за жодну ціну не вдасться зламати їх дух та віру у якнайвидшу перемогу, здійснення мрій та повернення додому.

Читайте також: Естонська рада у справах біженців надає грошову допомогу постраждалим від війни українцям