У Рівному співробітники Служби Безпеки України провели безпекові заходи на території храмів Рівненсько-Острозької єпархії Української православної церкви Московського патріархату. Настоятелі храмів кажуть - перевіряли мобільні телефони, бібліотеки, келії і не тільки. До усього кажуть, ставляться з розумінням.

Не так давно на півночі нашої області в межах Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ МП силовиками було виявлено пропагандистську літературу, російські гроші та громадян рф на території культових споруд. Сьогодні з обшуками СБУ завітала до Рівненської єпархії. За словами настоятельки Свято-Миколаївського жіночого монастиря, що у селі Городок, розпочались вони близько шостої години ранку.

Подякував за повагу силовикам і настоятель храму Усіх Волинських Святих, що на мікорайоні Північний. Михайло Жаровський, за сумісництвом і депутат Рівненської міської ради. Каже, нічого забороненого СБУ у нього не знайшла.

За офіційними результатами перевірки порадив звернутись до Рівненського управління Служби Безпеки. Їх, у відомстві обіцяють опублікувати пізніше. А тим часом, президент України Володимир Зеленський ввів персональні санкції щодо окремих представників московського патріархату. А РНБО доручила Кабіну впродовж двох місяців внести на розгляд нардепів законопроєкт, щодо унеможливлення діяльності в Україні - релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації. Згадав, і Києво-Печерську лавру.

Список прізвищ тих, хто підпадає під санкції РНБО - президент пообіцяв опублікувати пізніше.

Читайте також: Прокуратура Рівненщини повідомила ексрятувальнику з Луганщини про підозру у державній зраді