Ноїв ковчег. У рівненському зоопарку птахи тепер живуть в адмінкорпусі. Всіх інших теплолюбивих тварин максимально потіснили у чотирьох будиночках. А все через аварійні вимкнення світла. Чимало звірів потребують тепла. Гріти їх взимку без електрики - важко. Як це роблять у зоопарку Рівного, дивіться далі.

У кабінеті директора, рівненського звіринця, тепер живуть папуги. Ари та какаду розмістились у трьох клітках. Керівника на місці немає, на сторожі птахи. Уважно за кожним спостерігають.

Даний кабінет для птахів обрали не даремно. Тут світло та тепло. Вже тиждень папуги живуть на новому місці.

Не лише у керівника. Птахів поселили і в інші кабінети адмінкорпусу. Все аби врятувати від холоду. Загалом у рівненському звіринці є 200 видів тварин, а це більше тисячі особин. Значна частина теплолюбиві. Вони мешкали у будиночках з електрообігрівом. Через вимкнення електрики - там холодно. Тому тропічні види тварин максимально помістили у чотирьох будинках.

У будинку тапіра тепер своєрідний Ноїв ковчег. Замість 5 видів тварин, вже мешкає 11.

Це приміщення з твердопаливним котлом. У ньому є світло, при потребі під'єднують генератор. У кімнаті, де був басейн, зробили невеличкі клітки і тепер там живуть кенгуру, марабу та журавлі. Тварин максимально потіснили. Все заради того аби їм було тепло.

На другому поверсі теж непорожньо. Тут мешкають різні види приматів. Капуцини, лемури та мавпи. Наразі у них обід.

У твердопаливний котел, працівники зоопарку постійно підкидають дрова. Тому у приміщенні температура комфортна для звірів. На поготові і генератор. Його підключають, коли зникає світло.

Є й такі види тварин, які холоду не лякаються. Перебувають при мінусовій температурі на дворі. Це тигри, вовки, яки, верблюди, певні види приматів та інші. У зоопарку готуються працювати і у критичних умовах. Поповнюють запаси дров та пального. Також не припиняють робити клітки для теплолюбивих тварин аби ще обігріти тих, хто цього потребує. Сподіваються і на допомогу небайдужих отримати додаткові генератори. А ще більше вірять у ЗСУ. Кажуть, зиму переживемо, а навесні чекають на нові поповнення звірів.

Читайте також: Пункти незламності на Рівненщині розгортають місцеві підприємці