Слідчі Рівненського РУП завершили досудове розслідування та скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом відносно раніше судимого 32-річного жителя обласного центру на розгляд суду. За незаконний «бізнес» йому може загрожувати до десяти років ув’язнення.

Викрили зловмисника працівники УБН 27 вересня цьогоріч. Рівнянин за місцем свого проживання за 600 гривень збув метамфетамін. Першу закупку поліцейські задокументували у серпні: тоді наркоторговець продав одну дозу аналогічного психотропу за 300 гривень.

Під час санкціонованого обшуку в зловмисника виявили та вилучили метамфетамін, пристрій для куріння із нашаруваннями, електронні ваги та сліп-пакети для пакування.

Рівнянина затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

За фактом збуту наркотичних речовин йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 КК України. Під час досудового розслідування підозрюваний перебував у слідчому ізоляторі: суд задовольнив клопотання слідчого в повному обсязі та обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Підозрюваний свою причетність до злочину заперечував, втім зібрані докази свідчать про протилежне — слідчі закінчили досудове розслідування та скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом на розгляд суду.

Відтак, раніше судимому за скоєння злочину у сфері незаконного обігу наркотичних речовин та звільненому умовно-достроково загрожує черговий реальний строк за ґратами.

Про це повідомляють в ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: 25-річна рівнянка повідомила про "замінування" поштового відділення