Максим Чаплінський народився у Мелітополі, звідки родом мама. Проте все життя Максима пов'язане із Рівним: тут закінчив 15 школу, а за тим Українську державну академію водного господарства (нині НУВГП).

Після закінчення вищого навчального закладу працював у сфері оцінки майна спершу у приватній структурі, а за тим у банківських установах.

"Він був хорошим спеціалістом, розробляв і створював програми з оцінки майна, якими зараз користуються у багатьох структурах. А оскільки був справжнім педантом, то і роботи підходив з властивою йому точністю та увагою," - розповідає брат військовослужбовця Андрій.

Свого часу Максим розпочинав власну справу, але врешті повернувся до роботи у банківській установи.

Працював довгий час у Києві, але у час карантину, коли з'явилась можливість працювати віддалено, повернувся до Рівного.

"Він просто обожнював дітей. По-особливому любив старшого сина, який зараз закінчує ту саму 15 школу. І хоч з його мамою розлучився, Максим багато часу проводив з сином, приїжджав до мене у Мелітополь в гості, багато спілкувався із ним. Також дуже любив доньку. 22 листопада привітав її із 10-річчям, подарунок встиг подарувати..." - продовжує брат.

Максим усе життя був цивільною людиною, армію йому замінила військова кафедра у вищому навчальному закладі. Але коли ворог прийшов на нашу землю, не вагався ні хвилини.

"А як інакше? Він просто не міг інакше. Спершу волонтерив, допомагав облаштовувати медичні заклади. Допоміг нам тут облаштуватися, адже вимушені були виїхати з Мелітополя, коли він опинився під окупацією. А коли Максим отримав виклик із військкомату, пішов захищати нашу країну," - розповідає Андрій.

Капітан Максим Чаплінський служив капітаном продовольчої служби ТРО Рівненщини. Його математичний склад розуму та практика зводити дані допомагали в службі: якщо у когось все в голові чи на папері, то у Максима все було автоматизовано та налагоджено. Чітко, ясно та якісно, як він найбільше любив у житті.

Життя 46-річного Максима Чаплінського обірвалося раптово 28 листопада у жахливій ДТП поблизу села Мирне колишнього Костопільського району...

Прощання із нашим захисником відбудеться у середу, 30 листопада, о 10.00 в Свято-Покровському соборі. Поховають його на кладовищі "Нове"… 

За інформацією Рівненської міської ради.

Читайте також: З вчителя у військового: історія загиблого рівнянина (ВІДЕО)