Втім бажаючих, виконувати таку роботу, значно поменшало. Волонтери кажуть, робочих рук не вистачає, а потреба у маскувальних сітках нікуди не зникла. Якщо раніше виготовляли 3 сітки за день, то нині менше однієї. Як працюють в одному з пунктів, бачили наші журналісти.

В сучасних реаліях, з вимкненням світла, волонтери плетуть маскувальні сітки. Роблять це з початку війни, а зараз пристосовуються до нових умов.

У середньому сітки роблять величиною в 30-40 квадратних метрів. Тут їх виготовляють повністю з нуля. В'яжуть основи, нарізають стрічки а потім це все зплітають і в результаті отримують готове маскування.

Плетуть сітки інколи під музичний супровід. Пані Юлія грає кілька разів на день.

Волонтери плетуть сітки з 8 до 21.00, працюють багато, інколи до мозолів на руках. Кажуть, бажаючих плести сітки значно поменшало, але потреба в сітках не зникла.

Раніше вдень могли виготовити 2-3 сітки, сьогодні ж одну роблять декілька днів. Рівнян закликають долучатись до плетіння сіток, навіть декілька годин на день суттєво допоможуть.

Раніше подібних пунктів було 14, зараз лише 6. В ляльковому театрі один з найбільших.

Також є адресні пункти при школах, садочкам, куди благодійна організація надає матеріали. Загалом від 24 лютого виготовили та відправили для ЗСУ 3 760 сіток.

Читайте також:  Восьмикласниця з Рівненщини допомогла придбати автомобіль для ЗСУ