Година часу і 8 питань. У Рівному завершилась позачергова сесія міськради. Головний акцент - зміни до бюджету, а саме виділення коштів на закупівлю електрогенераторів, допомога військовим частинам та закупівля медобладнання. Не обійшлося і без піару від нардепа, який завітав на засідання. Деталі розповість Павло Невесенко.

Цікаво про що бесідував Олександр Третяк з Михайлом Жаровським? Можливо про релігію та обшуки в УПЦ МП на Рівненщині. Нардеп Олександр Ковальчук щось шукав, а потому обрав місце для сидіння, Віктор Шакирзян був у доброму гуморі, бо напередодні відсвяткував день народження. В Зураба Кантарії, щось не сходилось в проєкті рішення та тим, що на екрані. Святославу Стельмащуку було так цікаво, що вирішив побавитись партійною символікою. За давньою грузинською традицією старший має сидіти, а молодший стояти під час рукостискань. І справжня командна робота від Віктора Шакирзяна - налив воду собі і Олександру Третяку, бо як кажуть разом до сесії. Важливим був розгляд змін до бюджету. Обранці виділили 40 мільйонів гривень на придбання електрогенераторів. Зробили це в рамках програми співфінансування для ОСББ. Також закуплять відповідне обладнання для пунктів обігріву та для так званих пунктів тимчасового перебування громадян. Що ж до компенсації мешканцям ОСББ за купівлю генераторів то профільна комісія зробила певні зміни.

Втім Сергій Васильчук закцентував увагу, що електрогенератори потрібно правильно використовувати. Варто враховувати усі нюанси, додав депутат.

А Олександр Третяк прокоментував ситуацію з відключенням у місті. Очільник Рівного зауважив - ні він, ні начальник ОВА Віталій Коваль не вирішують, коли і в якому районі відключати електроенергію. Пояснює електроенергії катастрофічно не вистачає після ракетних обстрілів критичної інфраструктури міста та області. Закликає містян набратися терпіння та готуватися до можливого блекауту. В чергове наголошує, якщо у вас вимкнули світло, варто витягнути з розеток усі електроприлади, аби потому не було перезавантаження мереж.

Також з міського бюджету виділили 5 мільйонів гривень на допомогу звільненому місту Херсон.

А ось доцільність візиту нардепа Олександра Ковальчука на засідання важко зрозуміти. Він вирішив пропіарити Віталія Коваля, бо ж той поїхав з гуманітарною допомогою на Херсонщину. Хоче це анонсувалось скрізь ще за день до сесії Рівнеради. Не забув і згадати за фонд, яким опікується офіс президента і у Рівному курують депутати від "Слуги народу". Жодного піару під час війни.

Також депутати виділили шефську допомогу військовим частинам, хоча що це за шефська допомога ніхто не пояснив. І як вишенька на торті майже 30 мільйонів гривень з міського бюджету виділять на підготовку до опалювального сезону стадіону Авангард.

Читайте також: У Рівному мами з дітками можуть знайти прихисток у лікарнях