На Рівненщині, релоковане підприємство, облаштовує перше модульне містечко для внутрішньо-переміщених осіб. Будівельна компанія через війну переїхала з Харкова. У Рівненській області змінили виробництво і допомагають переселенцям мати житло. Перші три модульні будиночки, майбутнього містечка, вже встановили. Які вони, дивіться далі у сюжеті.

Справжній аналог однокімнатної квартири. Ось такий модульний будиночок всередині. У ньому є всі необхідні зручності для життя. Проживати в одному може родина з 4 людей. Виготовленням контейнерів займається релоковане підприємство з Харкова. На Рівненщині почалась нова історія компанії.

До війни, робити модульні будинки, для бізнесменів, було як хоббі. Тепер стало новим видом виробництва. Створюють контейнери неподалік Рівного. У будівельній компанії зараз працює 60 людей.

Монтувати перші будиночки для ВПО розпочали у Радивилові. Адже тут проживає майже 2 000 тисячі переселенців. Тому виділили земельну ділянку для модульного містечка і запустили пілотний проект. З бюджету області на нього виділено понад 11 мільйонів гривень.

Наразі до будинків прокладають каналізацію. Вже незабаром воду та світло. Перезимувати у них люди зможуть. Фахівці запевняють, у контейнерах буде тепло.

Електроконвектори обігріватимуть будиночки. Через перебої та аварійні відключення світла, виробник та міська влада, розглядають різні варіанти у час опалювального сезону.

Раніше, на цьому місці були городи місцевих мешканців. Адже поруч кілька багатоквартирних будинків. Города не жаль, кажуть люди, житло для переселенців важливіше.

Поселятимуть у будиночки не всіх. Перевага надаватимуть вразливим верствам населення.

Перших мешканців у модульному містечку чекають на Новий рік. До 29 грудня тут вмонтують всі 12 будиночків і облаштують територію. Компанія виробник обіцяє встигнути. Кажуть, працюватимуть у дві зміни, тому перебої зі світлом не стануть на заваді. 

Читайте також: Рокитнівська та Бокіймівська громади придбали позашляховики для ЗСУ