Щодня на Рівненщині 17 тисяч дітей дістаються до школи завдяки шкільним автобусам. Через віддаленість населених пунктів діти не мають можливості іншого шляху, як дістатися до освітнього закладу. З початку війни ситуація ускладнилася. Скільки потрібно шкільних автобусів, аби діти Рівненщини могли дістатися до школи - дивіться далі.

Микола Євгенович сидить за кермом новенького шкільного автобуса. Чоловік має водійській стаж понад років. Нині від його роботи залежить майбутнє дітей. Адже він щодня довозить їх до школи.

Цей та ще 4 автобуси сьогодні передали Гощанській, Корецькій, Тараканівській та Володимирецькій громадам. Остання отримала два автобуси.

Раніше громада мала ці автобуси, але з початку повномасштабного вторгнення віддала транспорт на потреби армії. Тож діти не мали можливості дістатися школи.

Наразі в Рівненській області курсують більше 200 автобусів, які довозять до шкіл понад 17 тисяч дітей. Потреба є ще у сто транспортних засобах.

Віталій Коваль додає, що до кінця року планується вручити ключі ще від 16 шкільних автобусів. Однак цей процес залежить і від територіальних громад.

Читайте також: Рівненські школярі повернулись за парти (ВІДЕО)