До суду скеровано обвинувальний акт стосовно рівненського резервіста, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

За даними слідства, 27-річний чоловік, перебуваючи у військовому резерві Національної гвардії України, після введення на території держави воєнного стану та оголошення загальної мобілізації у строк, визначений командиром військової частини, не з’явився до пункту її постійної дислокації.

Таким чином чоловік, фактично, ухилився від військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

Досудове розслідування проводив третій слідчий відділ (з дислокацією у м. Рівному) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов'язком громадян України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: Гощанець "купив" у шахраїв генератор за понад 36 тисяч гривень