Інтерактивний, пізнавальний та емоційно насичений захід із практичними вправами, патріотичними піснями та корисними смаколиками організували фахівці служби психологічноого забезпечення ГУНП для наймолодших учасників освітнього процесу у Великоолексинському ліцеї Шпанівської територіальної громади.

Під час зустрічі школярі мали змогу ближче познайомитися з професією психолога в поліції, навчилися найпростішим технікам та прийомам, які допомагатимуть їм адаптуватися до вимог воєнного часу.

Учні із захопленням виконували спеціальні дихальні вправи, які рекомендовані для профілактики впливу стресових чинників, а також для збалансування внутрішнього психоемоційного стану.

Продемонстровані діткам швидкі техніки за своєю спрямованістю є такими, що розслаблюють, заспокоюють, знімають м'язові затиски, відновлюють ресурси, активують, тощо. Особливо у нагоді стануть для заспокоєння під час перебування в укритті під час повітряної тривоги.

Зустріч пройшла в атмосфері неймовірної доброти та позитиву, подарувавши учасникам щирі емоції та щасливі дитячі посмішки. Бо кожна позитивна дитяча емоція — це промінчик світла у нашому неспокійному сьогоденні.

Нагадаємо, ініціатива проводиться в рамках Національної програми психічного здоров‘я та психосоціальної підтримки, яку впроваджує перша леді України Олена Зеленська та за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Про це повідомляють в ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: Які продукти необхідно мати прозапас на час воєнного стану?