19 листопада на базі інтерактивного класу пожежної безпеки, що функціонує у 25-ї державній пожежно-рятувальній частині ГУ ДСНС міста Рівне фахівці навчально-методичного центру та безпеки житєдіяльності Рівненської області та Головного управління ДСНС України у Рівненській області провели безпековий захід для пластунів обласного центру.

Навчали дітей основним заходам безпеки та правилам поводження у різного роду надзвичайних ситуаціях.
Зокрема, розповіли про причини виникнення та наслідки пожеж, нагадали правила безпеки, яких необхідно дотримуватись у побуті, на вулиці, в громадських місцях.

Пластуни дізнались, як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де вони можуть ховатись, які знаки про них попереджають та яких правил безпечної поведінки потрібно дотримуватись якщо побачив вибухонебезпечний предмет.

Також учасникам заходу розповіли про основи надання домедичної допомоги, продемонстрували виконання серцево-легеневої реанімації.

Діти мали змогу самостійно відпрацювати отриманні знання на тренувальному манекені.

Після пізнавального заходу, рятувальники провели пластунам екскурсії в пожежно-рятувальній частині, де ознайомили пластунів із умовами несення служби співробітниками ДСНС та їхнім побутом. Продемонстрували пожежну спецтехніку та аварійно-рятувальне обладнання, яке використовується надзвичайниками при виконанні службових обов'язків.

Про це повідомили в ГУ ДСНС в Рівненській області.

Читайте також: У Дубенському районі переселенці вчаться пекти весільні калачі