Ворог атакує наші міста й енергетичну інфраструктуру зокрема. Зокрема на Рівненщині, відбуваються планові, або ж аварійні відключення електроенергії, тому часто не працюють світлофори на деяких вулицях міста. У таких випадках працюють регулювальники.

 Про це повідомляють у патрульній поліції України.

1. Регулювальник дорожнього руху стоїть обличчям до вас. Руки його опущені донизу. Іноді буває, що в нього руки розведені по сторонах, чи може бути зігнута перед грудьми права рука жезлом вліво.

Рух заборонено в усі сторони. Це положення регулювальника означає червоний сигнал світлофора.

2. Регулювальник знову стоїть обличчям до вас, але його права рука, що тримає жезл, витягнута вперед, тобто до вас.

Рух заборонено прямо, а направо – рух дозволено. Це положення регулювальника означає червоний сигнал світлофора із зеленою стрілкою праворуч, з тією лише різницею, що в цьому випадку вам не треба поступатися дорогою машинам, що їдуть зліва і пішоходам.

3. Рука регулювальника з жезлом піднята вгору. При цьому він стоїть до вас будь-яким боком.

У такій ситуації заборонено рух у всіх напрямках. Це необхідно для того, щоб звільнити перехрестя, найчастіше, для переваги спеціальному транспорту.

4. Регулювальник руху стоїть правим боком до вашої машини з витягнутою вперед рукою з жезлом.

Рух на всі боки заборонено. Такий сигнал, як і в положенні 1, означає червоне світло світлофора.

5 і 6. Регулювальник дорожнього руху стоїть спиною до вас. Руки його можуть перебувати в різних позиціях.

Рух в усі сторони забороняється, що б він не показував жезлом і руками. Цей жест також означає червоне світло світлофора.

7. Регулювальник руху стоїть лівим боком до вашої машини, а його руки опущені донизу, витягнуті по сторонах або зігнуті й притиснуті до грудей.

Ці жести показують, що можна їхати прямо або направо, спочатку пропустивши пішоходів. Такий сигнал означає зелене світло світлофора, але із забороною лівого повороту.

8. Регулювальник стоїть до вас лівим боком з витягнутою вперед рукою з жезлом.

Дозволяється їхати у будь-якому напрямку: направо, наліво, прямо, а також розвертатися. Цей сигнал регулювальника означає зелене світло світлофора. Трамвай, який рухається по тунелях рукавів, вважається винятком, їм дозволяється рух виключно наліво.