Слухачами проєкту стали 28 учнів 10-11 класів, які в майбутньому мріють стати правоохоронцями.

Сьогодні, 19 листопада, із ознайомчим візитом діти разом із батьками завітали до ГУНП в Рівненській області.

До першої зустрічі із учасниками «Корпусу» долучився і начальник управління Олексій Камишанський : «Ми створили цей проєкт для того, аби школярі мали змогу познайомитися із правоохоронною діяльністю. Наше завдання — показати вам службу в поліції «без прикрас»: із її особливостями та ризиками. Ваше завдання — визначитися зі своєю життєвою дорогою та зробити свідомий вибір у професії».

Відповідально підходить до цього одинадцятикласниця Аліна Корницька, яка вирішила стати слухачкою проєкту вдруге. Дівчина із власного досвіду знає про особливості роботи поліції, адже свого часу «погони одягнула» її рідна сестра.

Підтримувати свою доньку Єлизавету в усіх починаннях обіцяє і Вікторія Бондаровська. У підлітковому віці жінка теж мала мрію — стати правоохоронцем. Утім, батьки наполягли, що це небезпечно. І сьогодні пані Вікторія втішена, що таке бажання з’явилось у її доньки.

Яким буде навчальний тематичний курс — розповіли дітям представники управління кадрового забезпечення, професійної підготовки, ювенальні та кіберполіцейські. Під час підготовки до занять обіцяють враховувати побажання дітей та показувати роботу тих служб, які цікавлять старшокласників.

Після офіційної частини була екскурсія Головним управлінням поліції: показали оновлений спортивний зал, ознайомили із роботою ситуаційного центру ГУНП, зокрема програмою «Безпечне місто». У черговій частині та колцентрі 102 слухачі курсу дізналися про порядок отримання та реєстрації повідомлень, організацію реагування на звернення громадян. Наостанок, актуальне на сьогодні — похід в укриття. Аби батьки були впевнені, що їхні діти у випадку повітряної тривоги перебуватимуть у безпеці.

Минулого року випускниками «Корпусу майбутніх поліцейських» стали 30 школярів.

Читайте також: Рівненські рятувальники повернулися з Херсонщини додому