Близько тисячі світловідбиваючих браслетів та наліпок і майже дві сотні жилетів. Такий подарунок школярам Рівненщини зробило генеральне консульство Республіки Польща у рамках проекту "Світлодіти". Першими такі світловідбиваючі елементи отримали діти переселенці. Більше дивіться далі у сюжеті.

Щоб такі ДТП траплялися якомога рідше школярам продемонстрували дію світловідбиваючих браслетів, наліпок та жилетів у темряві. Адже в період обмеження споживання електроенергії та відсутності вуличного освітлення наявність таких елементів на одязі допоможе зберегти життя пішохода.

В рамках безпеки дітлахів уже п`ятий рік поспіль в Україні за сприяння генерального консульства Республіки Польща в Луцьку реалізовується проект «Світлодіти». Цьогоріч маленькі рівняни отримали близько тисячі світловідбиваючих браслетів та наліпок і майже дві сотні жилетів.

Першими ці подарунки отримали діти-переселенці. Зокрема і восьмирічний Раміль, в якого таких світловідбиваючих елементів не було.

Оскільки водій автотранспорту у темну пору доби може побачити пішохода лише за декілька метрів. Вирішити цю проблему можуть світловідбиваючі елементи у формі браслетів, наліпок та брелків.

Тому поліція час від часу навідується у школи аби популяризувати серед дітлахів та їхніх батьків світловідбиваючі елементи. І результату своєї роботи, розповідають, довго чекати не доводиться.

Решту подарунків правоохоронці передадуть іншим навчальним закладам Рівненщини. Крім того, нагадають маленьким пішоходам правила поведінки поблизу дороги та як впливає на безпеку пішоходів використання світловідбивних елементів в темний час доби. 

 Читайте також: У Рівненському НУВГП відбудеться благодійний концерт