Попри війну COVID-19 нікуди не зник. І найкращий спосіб від нього вберегтися - вакцинуватися, наголошують лікарі. А особливо в той час, коли доводиться годинами сидіти в холодних бомбосховищах, або ж в умовах відключення світла і тепла - в холодних квартирах. Що наражає на небезпеку захворіти не лише одну людину, а й його рідних та оточуючих. Більше, дивіться далі у сюжеті.

За першою дозою вакцини прийшла пані Ірина. Попри те, що родина жінки вже давно вакцинована, сама ж вона наважилася щепитися лише зараз.

Не лише можна, а й потрібно. Особливо в осінньо-зимовий період коли збільшується ризик підхопити сезонні захворювання, наголошують лікарі. До слова, станом на 8 листопада в області 1 та 2 дозу отримали більше чотирьохсот тисяч осіб. Першою бустерною дозою вакцинувалося більше сімдесяти тисяч людей, а от другою бустерною - понад дві тисячі осіб.

Очікує коли можна буде вакцинуватися другою бустерною дозою і пані Ірина.

Тим паче, в умовах війни хворіти вдвічі небезпечніше. Хоча б тому, що інколи нам доводиться спускатися в холодні бомбосховища.

Нагадаємо, що діти від 12 років також можуть щепитися від COVID-19 двома дозами вакцини Pfizer. Можна вакцинуватися в Україні і дітям 5-11 років. Однак, така вакцина передбачає інше дозування, ніж для дітей, які старші 12 років, та дорослих. Тому її поставки в Україні чекають з дня на день. Додамо, що загалом в області зареєстровано більше ста вісімдесяти п`яти тисяч хворих на коронавірус. З них: 69 нових випадків.

Читайте також: На Дубенщині переселенці плетуть маскувальні сітки та "кікімори" для захисників України