Питання цієї зими - вижити. В Рівному розпочався опалювальний сезон. І вже понад 80% житлових будинків Рівненщини мають вдома тепло. Втім, місцева влада вже обговорює можливості, як можна буде зменшити на третину використання природнього газу за рахунок твердого біопалива.

Опалювальний сезон буде складним. Так його характеризує місцева влада та Рівнетеплоенерго. Втім, третина Рівного вже не залежить від постачання газу. Частина котелень сьогодні працює на біомасі.

Завдяки модернізації котельні, вже третина теплової енергії, яку потребує громада, виробляється за рахунок твердого палива.

Здебільшого котельні на біомасі забезпечують соціальну сферу, а надлишок йде для населення. Бюджет сьогодні економить більше 100 млн грн за рахунок таких котелень.

Зниження відбувається завдяки альтернативним видам палива. Це щепа та відходи при обробці деревини. А Рівненщина одна з областей, яка має найбільший запас деревини, котру можна використовувати для опалення.

В разі виникнення критичної ситуації з постачанням газу, саме котельні на біопаливі дозволять втримати систему теплопостачання в зимовий період. Тому Рівнетеплоенерго планує збільшити запаси електрогенераторів.

Сьогодні Рівненщина продовжує тримати лідерство з енергоефективності. Втім, в Рівнетеплоенерго звертаються до споживачів з проханням покращити ситуацію.

Крім Того, на Рівненщині розглядають і варіанти переробки аграрних відходів в теплову енергію. Також, як альтернатива, використання дров та торфобрикетів.

 Читайте також: Постільні комплекти та посуд: Рівненщина отримала чергову допомогу для ВПО