Тут є 42 ліжка і навіть операційна. Продовжують ремонтувати підземні переходи, довжина яких понад кілометр. Буде у них реверсний рух і навіть їзда на самокатах, а для релаксу гратиме музика. Анна Яцук знає деталі.

Не видно ні кінця ні краю. Довжелезні коридори, з'єднують усі корпуси центральної міської лікарні. Частину ходів вже відремонтували, у деяких ще триває робота.

Галина Павловська їде за обідом для пацієнтів. З терапевтичного корпусу до харчоблоку. Постійно ходить підземними ходами.

Укриття у закладі вже відремонтували. Розраховане воно на 42 ліжка. Тут є палати, перев'язочна і навіть операційна.

Проводити операції тут ще не доводилось. Але для цього все готово. Укриття обладнане ліфтом. Везуть сюди і важкохворих пацієнтів. Наразі їх тут немає, спускають по тривозі.

В укритті є душові, санвузли, гардеробна. Палати не лише для пацієнтів, а й для персоналу. Укриття і його підземні коридори, можуть вмістити до 1000 людей. Перевірили під час останнього масового бомбардування України.

Підземна лікарня вже готова, доробляють переходи. Аби візки для роздачі їжі могли розминутись, в одному з коридорів встановлять світлофор.

А у довгих підземних коридорах планують влаштувати їзду на самокатах. Щоправда не для всіх. А для працівників, хто бажає.

А ще в укритті буде портер Шевченка. Він у медзакладі з початку його заснування. Картину трохи реставрували. Незабаром вона прикрашатиме одну зі стін.

Понад 5 тисяч квадратних метрів площа підземного містечка. На його облаштування не витратили жодної копійки з міського бюджету. Все коштом благодійників, а також власне лікарні. Всі ремонтні роботи в укритті медзакладу планують закінчити до нового року. 

Читайте також: У Рівненській області запустили 60% котелень