З початку поточного року на території Рівненської області зареєстровано 992 пожежі, повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Рівненській області.

На пожежах загинуло 15 осіб, ще 14 чоловік отримали травми, в тому числі 1 дитина. Вогнеборцями було врятовано 80 людей серед них 1 дитина.

Співробітниками Головного управлінням ДСНС області було врятовано матеріальних цінностей на суму більше 170 млн. грн.

Основними причинами виникнення пожеж окрім тих випадків, де пожежу спричинило потрапляння боєприпасів та уламків від них, залишаються: коротке замикання електромережі, необережність під час паління, порушенні правил пожежної безпеки при експлуатації та встановленні опалювальних приладів. Серед інших — дитячі пустощі з вогнем, необережне поводження з вогнем, порушення правил безпеки при експлуатації електричних приладів тощо.

Рятувальники Рівненщини систематично проводять профілактичні заходи, спрямовані на недопущення виникнення пожеж. Фахівці нагадують громадянам основні правила безпеки, алгоритм дій в разі виникнення позаштатної ситуації, але статистика свідчить про те, що не усі дослухаються до важливих порад.

Тож, Головне управління ДСНС України у Рівненській області в черговий раз нагадує основні заходи яких необхідно дотримуватися аби уникнути пожежі в своїй оселі:

  • не обігрівайте житло газовими, саморобними та несправними електрообігрівачами;
  • не розміщуйте обігрівачі поблизу легкозаймистих предметів;
  • не сушіть і не складайте на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте працюючими електрообігрівачі, печі та не дозволяйте догляд за ними дітям;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • не паліть у ліжку, тощо.

Дотримання цих елементарних правил може вберегти вас, ваш рідних та близьких від біди, а ваше майно від знищення. Тож, не провокуйте виникнення пожеж та бережіть себе! В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку "101". 

Читайте також: На Сарненщині 11-річний хлопчик травмувався петардою