За час повномасштабної війни багато українців втратили свої дипломи та атестати. У додатку Дія з’являться дипломи та шкільні атестати.

 Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Уряд підтримав відповідну постанову, команда додатку Дія разом з Міністерством освіти і науки та Державною податковою службою починає працювати над розробкою проєкта.

«Документи в смартфоні замість паперових зможете використати у всіх життєвих ситуаціях. При працевлаштуванні, вступі до університету або оформленні в службі зайнятості.», — зазначив Федоров.

За його словами, Є-документи про освіту стануть у нагоді українцям, які були змушені залишити рідні міста через активні бойові дії та окупацію. Відновити документи про освіту — доволі складний бюрократичний процес. Тому їх цифровізація — це не тільки про зручність, але і про спрощення життя для тисяч ВПО.

«За час повномасштабної війни багато українців втратили свої дипломи та атестати. Забули вдома під час евакуації, залишили в тимчасово окупованих містах, частину просто знищили під час ворожих ракетних обстрілів», — заявив міністр Михайло Федоров.