Перед судом постане рівнянка за звинувачення знайомого у грабежі

Про це повідомляє поліція Рівненської області.

Слідчі Рівненського РУП скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом відносно 32-річної жительки обласного центру за фактом завідомо неправдивого повідомлення слідчому про вчинення кримінального правопорушення, поєднане з обвинуваченням особи в тяжкому злочині на розгляд суду.

16 жовтня цьогоріч близько 20 години жінка зателефонувала на спецлінію «102», а у подальшому звернулася із письмовою заявою про скоєння злочину до працівників Рівненського РУП. Заявниця повідомила, що її напередодні пограбував знайомий, відкрито заволодівши її мобільним телефоном.

Під час допиту в якості потерпілої слідчі попередили «заявницю» про кримінальну відповідальність, за введення в оману суду або іншого уповноваженого органу. Втім, жінка умисно надала неправдиві показання щодо грабежу.

Через деякий час рівнянка зізналася, що такого факту не було та вона все вигадала. Відтак, із статусу потерпілої стала підозрюваною, а потому — обвинуваченою.

Слідчі Рівненського РУП закінчили досудове розслідування та скерували кримінальне провадження за частиною 2 статті 383 КК України із обвинувальним актом на розгляд суду.

Обвинуваченій тепер може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

Читайте також: У Рівному під колеса автомобіля потрапив малолітній (ВІДЕО)