Аби не залишитись без електрики, рівняни продовжують купувати генератори. Попит на них зріс у рази і ціни теж. Але знайти наразі генератор - практично неможливо. Розкупили усе. Що робити - з'ясовував Дмитро Тригубець.

Це звичайний бензиновий генератор номінальною потужністю у шість кіловат. Як резервне джерело електроенергії - такий варіант серед українців найбільш популярний. Цієї потужності вистачить для приватного будинку: користування усіма електроприладами, забезпечить водопостачання та роботу електричного опалення. Проте, на даний момент, за словами експертів, купити такий у магазині, не просто...

Чоловік каже, єдиний вихід замовляти наперед. Втім, чекати на доставку доведеться протягом місяця. Немає у наявності генераторів і у інтернет-магазинах. Попит на останні, почав рости ще напередодні повномасштабного вторгнення. Це вплинуло і на їх ціну.

І ще один варіант портативна зарядна станція. Таку зручно використовувати у квартирі. Залежно від ціни, можна підібрати модель. Найбільш потужна здатна одночасно заряджати кілька пристроїв: це може бути як телевізор чи пк, так і пральна машина чи мікрохвильова піч.

Додає, попит на такі станції з початком повномасштабного вторгнення виріс у десять разів. Для ілюстрації товару нам показують муляжі, купити їх у магазині також не вийде. Лише звернувшись з попереднім замовленням. Термін очікування - від двох до трьох тижнів. Зрозуміло, що подібний ажіотаж посилився через постійні планові та аварійні відключення електроенергії. Спровоковані знищенням ворогом нашої енергетичної інфраструктури. Енергетики та влада, наголошують: аби подолати кризу - необхідно відповідально споживати електроенергію.

До слова, на відміну від генераторів чи портативних зарядних станцій - з павербанками проблем немає. Залежно від ємності: ціна на них стартує від дев'ятисот гривень...

Усі ці девайси допоможуть впоратись з перебоями постачання електроенергії споживачам. Критична ж інфраструктура міста, за словами чиновників, забезпечена усіма необхідними джерелами живлення.

 Читайте також: 115 закладів освіти на Рівненщині працюють дистанційно