Про це обговорили на нараді начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль разом із профільними заступниками та аграріями області та представниками фонду Програми розвитку ООН.

Рівненське Полісся може стати Новою Зеландією. З розвиненими нацпарками і сільським господарством. Землі на півночі Рівненщини недооцінені території. Вони підходять для розвитку тваринництва. Потрібно лише імплентувати еко розліснення. Мова йде про сільськогосподарські угіддя, які заросли чагарниками, для створення на них пасовищ, - зазначив Віталій Коваль.

Керівниця проєкту Глобального екологічного фонду ПРООН Олена Тарасова-Красієва зауважила, що це проєкт не лише про відновлення ландшафтів, торфовищ і екосистеми, а й про розвиток тваринництва. Його мета знизити викиди парникових газів, сприяти родючості ґрунтів та збереженню видів, що знаходяться під загрозою зникнення.

Загалом проект реалізовуватиметься впродовж 2022-2026 року у семи областях, серед яких і Рівненщина. До робочих груп залучатимуть і місцевих фахівців та науковців.

Про це повідомили в Рівненській ОВА.

Читайте також: Громади Рівненщини отримали 50 генераторів від проєкту USAID «ГОВЕРЛА»