Красивий благоустрій у Рівному - не благоустрій, якщо зроблений незаконно. Такого висновку дійшла Муніципальна варта міста. Працівники департаменту склали адмінпротокол на підприємця, який облаштував клумбу біля магазину. Кажуть, зробив це самочинно, на міській землі, без дозволу. Тепер мусить все знести та з'явитися на спеціальну комісію. Ба більше, таких же злісних порушників виявили в одному з будинків, які облаштували альтанку для мешканців. Павло Невесенко продовжить.

На цьому кадрі весь благоустрій Рівного. Зруйнована бруківка на міській землі, а поруч облагороджене місце підприємцем. Олександр Довжаниця 10 років вирощував, доглядав і прикрашав зроблену власноруч клумбу. В центрі клумби поставив фонтанчик, де заєць крутить млин і л'є воду. За власний кошт зробив освітлення, поставив лавочку та смітник. Радів, що людям подобається це місце і воно навіть стало популярною міською фотозоною. За це у 2017 отримав відзнаку. Втім, нещодавно інспектор муніципальної варти повідомив, земля міська, клумба - це мала архітектурна форма, а Олександр Довжаниця порушник і повинен негайно звільнити від своєї клумби міську землю.

Такий випадок непоодинокий. Інспектори муніципальної варти пішли далі. Склали адмінпротокол на мешканців будинку по вулиці Грушевського 3. А саме за самовільне встановлення ось цієї альтанки, бо ж хоч і знаходиться вона на прибудинковій території, втім земля теж належить місту. Мешканцям сказали також демонтувати альтанку.

Голова ОСББ будинку не розуміє, яку шкоду для міста несе саме ось ця альтанки. Її звели, насамперед для комфорту мешканців будинку. Пригнічує Валентина Мичка інше.

Про ситуацію, яка з клумбою поблизу магазину почали писати депутати Рівнеради у соцмережах. Галина Кульчинська висловила своє незадоволення роботою муніципальної варти.

Схожої думки і міський обранець Святослав Клічук.

На момент виходу матеріалу в ефір нам не вдалося зв'язатися з виконуючою обов'язків директора муніципальної варти Рівного Іриною Матаєвою, втім у соцмережах департамент залишив свій коментар, щодо складеного адмінпротоколу на Олександра Довжаницю.

Рішення про демонтаж клумби та альтанки на прибудинковій території, прийматимуть на адмінкомісії виконкому Рівнеради. І тепер ось цей персонаж, що крутить швейну машину може не побачити оазису за вікном, рівняни втратять гарну фотозону та місце для відпочинку, а мешканці одного з будинків залишаться без альтанки, яку самі ж для себе і поставили. Фактично усі ці споруди незаконні, втім перш ніж щось руйнувати, міська влада має запропонувати альтернативу, а не розтрощену бруківку.

Читайте також: Держава інвестувала у Рівненську область 4 мільярди гривень