22-річному жителю села Білашів, обвинуваченому в скоєнні злочину, може загрожувати обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Слідчі Дубенського РВП закінчили досудове розслідування та за погодженням із прокуратурою скерували до суду матеріали кримінального провадження за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом за частиною 1 статті 289 КК України.

Нагадаємо, 27 вересня на спецілінію 102 надійшло повідомлення від 69-річного жителя Дубенського району, що в селі Княгинин невідома особа заволоділа його автомобілем «Volkswagen T2».

За отриманим орієнтуванням працівники сектору реагування патрульної поліції Дубенського РВП виявили транспортний засіб неподалік селища Мізоч колишнього Здолбунівського району. Зупинятися викрадач не збирався та додав швидкості. Втім, не впорався із керуванням, з’їхав у кювет і намагався втекти з місця події.
Слідчо-оперативна група задокументувала вчинене кримінальне правопорушення. У рамках досудового розслідування поліцейські встановили, що двоє односельців приїхали на гостини до родичів у село Княгинин. 17-ти та 22-річний жителі села Білашів дісталися туди на мотоциклі, повернутися яким не змогли через технічну несправність. На узбіччі вони побачили припаркований мікроавтобус.

Скориставшись відсутністю власника авто, в присутності неповнолітнього, який не усвідомлював значення злочинних дій, 22-річний хлопець через незамкнені задні двері проник до салону, завантажив у багажне відділення свій двоколісний і попрямував за місцем проживання.

Як пояснив підозрюваний слідчим, мікроавтобус він хотів повернути назад. Тепер же свідчення про свої протиправні дії обвинувачений даватиме у суді.

Разом із тим, за результатами огляду на алкотестері викрадач перебував у стані алкогольного сп’яніння, що і стало обставиною, яка обтяжує покарання.

Про це повідомляють в ГУНП в Рівненській області.

Читайте також: Поліцейські викрили жителя Сарненського району на незаконному перевезенні бурштину