На Рівненщині є понад 200 амбулаторій та понад 600 пунктів здоров`я. І практично усі вони забезпечені генераторами на випадок зникнення електроенергії. Водночас навіть ці заклади просять зменшити її використання. Яким чином, дізнавалася Ольга Данілюк.

Щоб забезпечувати лікарню електроенергією тут мають ще один генератор, більш потужніший. Щоправда його досі не використовували, адже потужності цього генератора вистачало. Зокрема і 22 жовтня, коли місто на тривалий час лишилося без світла.

Та все ж заплановані кардіологічні операції відкласти довелося. Надавали тут лише екстрену хірургічну допомогу. Попіклувалися в лікарні також і про харчування пацієнтів.

У зв`язку із тим, що область просять заощаджувати електроенергію, медичні заклади також намагаються зменшити її використання.

Заощаджувати електроенергію допомагає і погода. Через відносно теплі дні лікарням не доводиться опалювати свої приміщення цілодобово.

Додамо, що генератори та все необхідне для надання допомоги пацієнтам на випадок відключення світла мають не лише лікарні де лежать пацієнти, а й більшість ЦПМСД та пунктів здоров`я. Всього в області є понад 200 амбулаторій та понад 600 пунктів здоров`я.

Читайте також: Вагітні жительки Рівненської громади зможуть без перешкод дістатися до пологового у комендантський час