6 комунальних соціальних закладів Рівненщини мають намір об’єднати. Відповідний проєкт «Про реорганізацію деяких комунальних закладів спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Рівненської області у сфері соціального захисту населення» депутати розглянули сьогодні на засіданні постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей (голова комісії Вікторія Опанасюк).

Про це інформує пресслужба Рівненської обласної ради.

Зокрема, для покращення надання соціальних послуг та зменшення фінансового навантаження на обласний бюджет є доцільність реорганізувати 6 соціальних закладів в 3. Це дасть можливість зекономити понад 10 млн грн в рік. 

Так, мають намір реорганізувати шляхом злиття комунальні заклади:

- «Урвенський психоневрологічний інтернат» та «Здолбунівський геріатричний пансіонат» утворивши заклад «Здолбунівський психоневрологічний інтернат»;

- «Дубенський будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю» та Мирогощанський психоневрологічний інтернат» утворивши заклад «Дубенський геріатричний пансіонат»;

- «Рівненський психоневрологічний інтернат» та «Тучинський геріатричний інтернат» утворивши «Рівненський будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю».

Водночас відділення Урвенського психологічного інтернату, який знаходить в с. Орлівка, планують приєднати до Рівненського будинку-інтернату для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.

Розглянувши це питання депутати рекомендували винести його на розгляд чергової сесії. 

Читайте також: П'ять великих пасажирських автобусів відправили з Рівного до Дніпропетровщини (ВІДЕО)

У Рівному на благодійному запливі для військових зібрали 17 тисяч гривень