Фото ілюстративне
Однією з болючих тем у багатьох українських родинах є невиконання одним із батьків своїх обов’язків щодо сплати аліментів.

Якщо особа ігнорує судове рішення, згідно з яким її зобов’язано сплачувати аліменти, до неї можуть бути застосовані заходи кримінально-правового впливу.

Так, впродовж цього року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 82 кримінальних правопорушень вказаної категорії (ст. 164 КК України). За результатами досудового розслідування 27 обвинувальних актів скеровано до суду, у деяких вже є рішення.

До прикладу, за підтримання публічного обвинувачення Здолбунівською окружною прокуратурою Корецьким районним судом, до 1 місяця арешту засуджено 46-річного жителя колишнього Корецького району, який не сплачував аліментів на утримання своїх двох неповнолітніх дітей та заборгував понад 70 тис. гривень.

Також, вироком Рівненського міського суду засуджено рівнянина, який злісно ухилявся від сплати аліментів на утримання двох дітей та заборгував майже 149 тис. гривень. Суд призначив йому 80 годин громадських робіт.

Зауважимо, що ці покарання не звільняють батьків від обов'язку таки сплатити кошти на утримання дітей.

Про це повідомляють в Рівненській обласній прокуратурі.

Читайте також: Суд відправив на 7 років за ґрати чоловіка, який побив до смерті свою дружину