Вони обурені величезними сумами за тепло, яким по факту не користуються. Люди зібрались на мітинг і просять міських обранців вплинути на ситуацію.

Кінець свавіллю Рівнетеплоенерго, це один з красномовних плакатів, з якими під стінами Рівнеради зібралися підприємці, які отримують платіжки за невикористане тепло. Вони не розуміють чому тариф на тепло у Рівному найвищий в Україні.

Олександр Третяк розповідає, ця проблема не вирішується на рівні міста - таку методику нарахування розробили центральні органи влади. Втім, пообіцяв, що депутати зроблять усе можливе, аби врегулювати ситуацію.

Ця історія тягнеться вже декілька місяців. Ще влітку підприємці почали бити на сполох. З початку опалювального сезону минулого року всім представникам почали приходити нереально високі рахунки за послуги з теплопостачання. 90% цих послуг підприємці просто не використовують. Як доприкладу, Оксана Карпунець - власниця перукарні, що знаходиться в житловому будинку на вулиці Соборній. Отоплює приміщення електрикою, втім отримала платіжки за тепло на суму десятків тисяч гривень.

У схожій ситуації опинилися і інші підприємці, які мають комерційні приміщення у багатоквартирних будинках. Їм нараховують плату десятки, а в окремих випадках і сотні тисяч гривень - за тепло, навіть якщо у них відключене централізоване опалення. Тільки тому, що вони мають в оренді чи у власності приміщення у цих же будинках.

Раніше у Рівнетеплоенерго розповідали, діють згідно чинної методики розрахунку плати за тепло. Вони розподіляють обсяг спожитого у будинку тепла на опалення місць загального користування та допоміжних приміщень між усіма споживачами у приміщенні.

Міський голова Рівного Олександр Третяк запевняє, через діяльність центральних органів влади представники малого та середнього бізнесу опинились в заручниках ситуації теплопостачання. Проблему можуть вирішити лише у Міністерстві регіонального розвитку.

На крайній сесії Рівнеради депутати проголосували за звернення До мінрегіону та інших центральних органів влади, аби там переглянули методику нарахування тарифу на тепло. Однак чи вирішить це проблему і що роботи з платіжками за минулий опалювальний сезон - ці питання залишаються відкритими.

Читайте також: Попри війну в Україні продовжує діяти програма “Доступні ліки”