Сесію Рівнеради зірвала повітряна тривога. Втім після відбою, депутати проголосували більше трьохсот питань у порядку денному. Серед них перейменування вулиць, виділення коштів військовим, допомога дитсадкам та тарифні питання, які стосуються тепла. Більше про засідання міських обранців розповість Павло Невесенко.

Життя в умовах воєнного стану. Це підтвердила сьогоднішня сесія міської ради, яку зірвала повітряна тривога.

По відбою повітряної тривоги депутати повернулися до сесійної зали. Чималих дискусій викликало питання перейменування вулиць. Каменем зіткнення стала вулиця Гагаріна. У проєкті рішення її хочуть перейменувати на Вапсиля Червонія. Депутат Павло Алексєвич пропонує переназвати вулицю Гагаріна на честь загиблого рівненського героя Віталія Магеля - начальника штабу Рівненського батальйону ТРО.

Однак не всі міські обранці підтримали цю ініціативу. Дехто з депутатів просив не маніпулювати ситуацією. Юрій Осіпчук запевнив, ніхто не сумнівається у подвигу загиблих на війні рівнян, але треба поважати і думку експертів та порядок прийняття рішень. Іменем Віталія Магеля можна назвати іншу вулицю, резюмував останній.

Потому в перепалку з Павлом Алексєвичем вступив депутат Володимир Валявка.

Все-таки міські обранці не підтримали ініціативу Павла Алексєвича і вулиця Гагаріна тепер носитиме назву Василя Червонія. Не менш запальною була дискусія і щодо компенсації з міського бюджету більше 16 мільйонів гривень компанії "Рівнетеплоенерго" за тариф на тепло. Святослав Клічук вважає, цього робити не варто, оскільки місто і так багато грошей уже компенсувало для "Рівнетеплоенерго". Це було прийнято на відповідній комісії.

Тепловики ж кажуть, що 16 мільйонів гривень необхідні для того, аби не було перебоїв з теплопостачанням. Натомість Сергій Васильчук почав шукати, хто ж саме дав протокольне доручення, аби виділити ці кошти для теплоенерго.

Натомість Володимир Хомко наголошує, що Рівне стало заручником стратегічної помилки допущеної центральними органами влади.

З другої спроби депутати таки проголосували за виділення 16 мільйонів гривень для компанії Рівнетеплоенерго. Також обранці проголосували за передачу колишнього дитсадка для тероборонівців Рівненщини. Олександр Третяк запевняє, з початку повномасштабного вторгнення з місцевого бюджету виділили чимало коштів для ЗСУ.

Також Депутати проголосували за ряд так званих земельних питань. Також автобуси, подаровані Рівному поляками, передали ПДМу та закладу “Особлива дитина”, а також виділили півтори мільйони євро від організації НЕФКО на три міські дитячі садки.

 Читайте також: Школярі в Рівному на осінні канікули не підуть (ВІДЕО)